Veelgestelde vragen

Je hebt een pup of een jonge hond, wat leuk!
Het lichaam van jouw hond moet nog veel groeien, en om ervoor te zorgen dat dit goed verloopt is het belangrijk om rekening te houden met de hoeveelheid beweging.

Jouw pup is van harte welkom in onze wandelingen. Wij lopen onze rondes met 2 personen, waardoor er de mogelijkheid is om het rustiger aan te doen/een kleinere ronde te lopen met honden waar dit nodig is. 

Zo kan jouw jonge hond toch mee met de roedel en optimaal socialiseren met veel verschillende honden, zonder dat we het lichaam overvragen.

Jouw pup/jonge hond moet up to date zijn met alle entingen.

De hoeveelheid zelf lopen/los lopen dat jouw pup/jonge hond doet is afhankelijk van de leeftijd en het ras.

Jouw beste vriend wordt ouder. 

Wij lopen onze rondes met 2 personen, waardoor er de mogelijkheid is om het rustiger aan te doen/een kleinere ronde te lopen met honden waar dit nodig is. Zo kan jouw hond toch nog mee, zonder dat het lichaam overvraagt wordt. 

Als je een intact teefje hebt dan kan je er niet omheen, vroeg of laat wordt ze loops. Iets voor, tijdens en na deze periode kan ze helaas niet mee met onze groepswandelingen. Tijdens deze periode heb je als baasje 2 opties.


1.) je zoekt als baasje zelf naar een alternatief voor deze periode. Jouw wandelingen zetten we gewoon op pauze, zo kunnen we deze weer oppakken als jouw hond weer mee kan. 


2.) kom je er tijdens deze periode niet zelf uit? In overleg kunnen we kijken naar individuele wandelingen. Zo komt jouw hond er toch uit. 

Individuele wandelingen zijn alleen in overleg.

Het kan elke hond overkomen, een blessure of een operatie met daaropvolgend een periode van herstel. 

Afhankelijk van wat er aan de hand is kan jouw hond mogelijk een periode niet mee tijdens de groepswandelingen. Tijdens deze periode heb je als baasje 2 opties.

 

1.) je zoekt als baasje zelf naar een alternatief voor deze periode. Jouw wandelingen zetten we gewoon op pauze, zo kunnen we deze weer oppakken als jouw hond weer mee kan. 

 

2.) wij nemen jouw hond toch mee op pad, en houden deze aan de lijn. Houd er dan rekening mee dat ze gemiddeld 2 kilometer lopen over de duur van 60 minuten. Het gaat dus om lijnrust in dit geval.

Dit begrijpen wij volledig, en dat is natuurlijk ook voor jouw hond het fijnst. Echter is het aan ons om jouw hond veilig en bij ons te houden. 


Gaat jouw hond voor de eerste keer mee? Jouw hond kent ons nog niet en wij kennen jouw hond nog niet. Voor de veiligheid zal jouw hond daarom meelopen aan een van onze halsbanden. Dit is een brede, ronde halsband die niet zomaar af zal schieten.

Zodra we jouw hond gezien hebben en er vertrouwen in hebben dat jouw hond komt als we roepen, zal jouw hond gewoon meekunnen aan zijn of haar eigen halsband of tuig. 


Als de halsband of het tuig te los zit, brengt dat risico’s met zich mee tijdens een wandeling. Een vereiste aan een eigen halsband of tuig is daarom wel dat het past en niet zomaar af of los schiet. 

Jouw hond gaat met ons mee op pad, dat betekend dat we jouw hond van A naar B gaan vervoeren, Dit vervoeren doen we in onze speciale bus. 


Onze bus is ingericht met speciale, stevige kooien. Zo kan het vervoeren veilig gebeuren. De kooien bevatten een antislip bodem zodat jouw hond tijdens het rijden gewoon kan staan/zitten/liggen zonder te schuiven.

De bus heeft een speciale ventilator waardoor de honden tijdens het vervoeren voorzien worden van frisse lucht. 


Met kooien in verschillende maten is er voor elke hond plek in de bus. 


Een kijkje nemen in onze bus? Klik hier!

Jouw hond gaat voor het eerst met ons mee op pad, wat leuk! 

We hebben met jou een telefonische intake gehad, en aan de hand daarvan zijn we over gegaan op een proefwandeling, Tijdens de proefwandeling komen we jouw hond op de afgesproken dag ophalen. Jij bent thuis en zo kunnen we aan de deur nog wat uitgebreider kennismaken en eventuele vragen nog doornemen. 


We nemen jouw hond mee zoals we dat normaal ook zouden doen, zonder baasjes. We gaan lekker op pad en afhankelijk van de locatie loopt jouw hond aan een lange lijn. Zo kunnen wij jouw hond leren kennen en jouw hond ons. Aan het eind van de wandeling brengen we de hond weer thuis, en bespreken we met jou de wandeling. Is er een klik en besluiten we allemaal om verder te gaan? Dan kan je als je dat wil een strippenkaart afnemen. Over een strippenkaart krijg je korting, en zo krijg je die ook meteen over jouw proefwandeling. 

Is er geen klik en besluiten we niet verder te gaan? Je betaald dan alleen de proefwandeling van €18, en zit verder nergens aan vast.

Contact met ons?

Heb je vragen? Wil je weten of je hond kan komen wandelen of logeren?